Ajándékoztál a gyereknek csokinyuszit húsvétra? Nézd, mit művel vele!


A csokoládénak számtalan pozitív hatása is lehet a testünkre.

A csokoládét sokan bűnös élvezetként tartják számon, aminek Húsvétkor különösen nehéz ellenállni, pedig Kim Pearson, anyagcsere-egészségre szakosodott táplálkozási szakértő szerint van ok a felmentésre. Úgy véli, túl sokan társítják az egészséges táplálkozást lemondással, holott a jó minőségű, legalább 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé rendszeres fogyasztása nemcsak ártalmatlan, de kifejezetten hasznos lehet. Ez a kérdés pedig most, húsvétkor különösen aktuális, hiszen ilyenkor kicsik és nagyon is előszeretettel fogyasztják a csokinyuszit.

Sokan meglepődnek, amikor megtudják, hogy a csokoládé nem csupán ínycsiklandó csemege, hanem egészségügyi előnyökkel is bír. A legfrissebb kutatások szerint a csokoládé segíthet csökkenteni a szívbetegségek, a stroke, a magas vérnyomás és a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát. Egy érdekes tanulmány rámutatott, hogy heti öt kocka étcsokoládé elfogyasztása akár 21%-kal is mérsékelheti a cukorbetegség kialakulásának valószínűségét. Ráadásul az étcsokoládéban található flavanolok hozzájárulnak a véráramlás javulásához az agyban, ami nemcsak a memória és a koncentráció fokozását segíti elő, hanem lassíthatja a neurodegeneratív megbetegedések, például az Alzheimer-kór fejlődését is – állítja a The Sun.

Kim szerint a csokoládé a bőrre is jótékony hatással lehet, hidratáltságot és feszességet biztosítva, sőt, még a ráncokat is enyhítheti. Emellett csökkenti a kortizolszintet, támogatja az immunrendszert, és prebiotikus hatása révén a bélflórát is. Úgy véli, bár a legtöbben csak nassolnivalónak tartják, a sötét csokoládé a hosszú és egészséges élet egyik finom és meglepően hatékony titka lehet - csak tudni kell, melyiket választjuk.

Related posts