Csípős Kaliforniai Burrito Recept - Street Kitchen Fedezd fel a kaliforniai ízek varázslatos világát ezzel a csípős burrito recepttel! Ez az étel nemcsak ízletes, hanem tele van friss hozzávalókkal, amelyek garantáltan felkeltik az ízlelőbimbóidat. **H

A csípős kaliforniai burrito megalkotásához először egy lezárható tasakban kombináljuk a marinád minden összetevőjét, majd alaposan összemosogatjuk őket, hogy a fűszerek ízei tökéletesen összeérjenek.
A húst vékony szeletekre vágjuk, majd egy tasakba helyezzük. Alaposan összerázzuk, hogy a fűszerek egyenletesen bevonják, és minimum 2, maximum 24 órán át a hűtőszekrényben hagyjuk a marinádban. Amikor elérkezik a sütés ideje, forró serpenyőben, magas hőfokon készre sütjük. Ügyeljetek arra, hogy ne süssétek túl; néhány perc elegendő ahhoz, hogy a hús ízletes és szaftos maradjon.
A burgonyákat felvágjuk hasáb formára, majd hideg vízben hagyjuk minimum fél órán át. Ezután leitatjuk róla a nedvességet, és 170 fokos bő olajban, kis adagokban kisütjük, majd sózzuk.
A salsához először is vágjuk nagyobb darabokra a hagymát, és a kimagozott jalapeñót dobjuk egy késes aprítóba. Ha kedveljük a fűszeres ízeket, nyugodtan hagyhatjuk benne a magokat, csak a csumáját távolítsuk el.
Adjuk hozzá a fokhagymát és a paradicsomot, majd ízesítsük sóval és borssal. Ezután keverjünk bele oregánót, koriandert és egy kis olívaolajat. Öntsük hozzá a vizet, és zúzzuk össze az egészet a kívánt állag eléréséig. A végén egy kis lime lével állítsuk be a savasságot, hogy még ízletesebb legyen az elkészült étel.
A guacamole elkészítéséhez először egy villa segítségével alaposan összenyomkodjuk az avokádót egy tálban. Ezután ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd alaposan elkeverjük a lime frissen kifacsart levével, a finomra aprított lila hagymával és a zúzott fokhagymával. Az így kapott krémes állagú keverék tökéletesen harmonizál a fűszerek ízével, garantálva egy igazán ízletes guacamolét.
Az összeállításhoz egy kevés tejfölt és habanerót összekeverünk, rákenjük a tortillára, majd jöhet rá a hús, a salsa, a ropogós sült krumpli, a guacamole. A tortilla két szélének behajtása után feltekerjük, alufóliába csomagoljuk és kész is!
Tipp: A flank steak, mivel nem a leggyakoribb steak alapanyag, gazdaságosabb választás az ilyen jellegű ételekhez. Ha azonban nem találsz flanket, a hátszín vagy akár a bélszín is remek alternatíva lehet ehhez a burritohoz. Ha pedig el szeretnéd kerülni a marhahúst, a pác kiválóan működik csirkemell vagy sertésszűz esetén is, de ilyenkor fontos, hogy alaposan átsüsd a húst.