DELMAGYAR - A tepertőfesztiválon ínycsiklandó töltött káposzta készült.
A jubileumi 10. Pálinka- és Tepertőfesztivál Mórahalmon a hétvégén igazi gasztronómiai ünneppé alakult, köszönhetően a Tóth János Szakképző Iskolának, amely Kárpát-medencei főzőbemutatót szervezett. Az esemény különlegességét a töltött káposzta adta, amelyet határon túli testvériskolák diákjai készítettek el. A csapatok által bemutatott hagyományos receptúrák óriási népszerűségnek örvendtek, és a látogatók ízletes élményekkel gazdagodtak.
A hétvégén fergeteges hangulatban zajlott le a jubileumi 10. Pálinka- és Tepertőfesztivál Mórahalmon, amely hatalmas sikert aratott. Az esemény különlegességét a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és a Szilágyi Mihály Kollégium igazgatónője, Angyalné Tóth Anikó inspiráló ötlete adta, amely egy izgalmas kísérőrendezvénnyel gazdagította az idei programot.
A szakképző iskola egy izgalmas programot indított, amely során határon túli testvériskolák részvételével szerveztek egy különleges töltött káposzta főzőversenyt, minden csapat a saját tájegységükre jellemző receptekkel. A csapatok Hidaskürtről, Gyergyóditróról, Törökkanizsáról és Beregszászról már pénteken megérkeztek Mórahalomra, ahol három felejthetetlen napot töltöttek együtt. A program részeként ellátogattak az Ezer Év Parkjába, ahol mindenki felfedezte a saját otthonának jellegzetes épületeit. A fürdőben is megmártóztak, majd belefogtak a töltött káposzta készítésébe. A gyergyóditrói Puskás Tivadar Szakképző Líceum tanulói, Miklós Zsuzsanna tanárnő irányításával, ízletes csomboros töltött káposztát készítettek. Eközben Marina Roldugina, a Beregszászi Líceumból érkezett diákcsoport vezetője, elárulta, hogy náluk a töltelékbe krumplit is kevernek, így különleges ízvilágot adva a klasszikus ételnek. A töltött káposzták igazi sikert arattak: az ötszáz darab gyorsan elfogyott, és mindenki örömmel osztotta meg egymással a gasztronómiai élményeket, gazdagítva ezzel a kulturális kapcsolatokat is.