Megszabadultak a koszfészktől, így a pékség újra kinyithatja kapuit.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrei súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatokat azonosítottak egy baracskai sütőipari üzem ellenőrzésekor. A hatóság az egység tevékenységét felfüggesztette, valamint csaknem 500 kg élelmiszert vont ki a forgalomból. Az üzem a hiányosságokat azóta felszámolta, így újra megnyithatott. A bírságot azonban nem ússza meg.
A baracskai sütőipari üzem környezetében súlyos élelmiszerlánc-biztonsági problémákra derítettek fényt a Nébih szakértői. Az üzem széles területe koszos, elhanyagolt állapotban volt, a takarítás láthatóan nem volt prioritás. Számos helyiségben a kézmosás higiénikus feltételei teljesen hiányoztak, ami aggasztó. Az üzem területén élő és elpusztult rovarok – mint például muslicák, legyek és csótányok – voltak jelen, ami tovább rontotta a helyzetet. A kelesztő szekrényekből a kondenzvíz nemcsak a padozatra, hanem egy vödörbe is folyt, jelezve a karbantartás hiányát. A kelesztő és sütő helyiségben található tálcák erősen szennyezettek voltak, míg a péklapát vége már töredezett, ami szintén a higiéniai normák figyelmen kívül hagyását mutatja.
A Nébih weboldalán közzétett információk szerint a higiéniai problémák mellett az ellenőrök észlelték, hogy az élelmiszer-vállalkozás nem tartotta nyilván az elkészített panírmorzsa és pizza gyártási, valamint nyomonkövetési dokumentációját.




