Különleges élmény vár rád a 2025-ös Szedd magad kiviszüret eseményen: a Jobaházi Farm kapui végre megnyíltak! Fedezd fel a friss gyümölcsök varázslatos világát, és élvezd a természet adta kincseket! Ne hagyd ki ezt az egyedülálló lehetőséget, gyűjtsd össz


Mint mondta, a kiviszüret addig tart, amíg a készlet, azaz amíg a fák le nem fogynak. A gazdaasszony jó termésre számít és szeretettel várja a fogyasztókat, akik a kivi mellé hasznos tanácsokat is kaphatnak a termelőtől.

Tavaly hét mázsa gyümölcsöt szedtünk, és idén a mennyiség kérdése még a levegőben lóg. Valószínű, hogy hasonló eredményre számíthatunk. A termés igazán szép, és a kilója 1200 forintért elérhető. Mindenki annyit szed, amennyire szüksége van: ha csak egy kilóra van szükség, akkor annyit, ha pedig tíz kilóra, akkor azt is szabadon lehet szedni. Nincs semmiféle mennyiségi korlátozás!

"Legyél kreatív, és tedd egyedivé a mondandódat!" - javasolta Gizi néni, miközben a szemében csillogott a szikra.

A kiviültetvény ápolása bizonyos fokú figyelmet igényel, de a kivi termesztése alapvetően nem bonyolult. Ez a gyümölcs rendkívül sokoldalúan felhasználható, és jótékony hatással van a szervezetre, például jelentős C-vitamin tartalma révén. A jobaházi kivifarm látogatói közül sokan az érett gyümölcsök nyers formában történő fogyasztásáért látogatnak el, míg mások lekvár készítésére használják fel. Jobaháza első kivitermesztője úgy véli, hogy a kivi pálinkának is tökéletes alapanyag, de készíthetünk belőle ízletes kompótot is, sőt, aszalni is érdemes.

Gizi néni régóta, két évtizede foglalkozik kivivel. Annak idején csak kísérletezett vele, kíváncsiságból ültette el az első magokat. Azóta már két kertben is van kiviültetvény.

Related posts